Facebook nabízí určitě mnohé přednosti a nejeden uživatel především z řad dětí a mládeže si bez denodenní přítomnosti na této sociální síti nedokáže svůj život už vůbec představit. Díky Facebooku se ovšem také můžeme dostat do problémů, a to předvším ve chvíli, kdy se znelíbíme někomu v našem okolí a dotyčný na nás začne vést cílený útok. Často se takové projevy mohou dostat až do těžko kontrolovatelné fáze a oběti přinést nemalé problémy. Za mnoho potenciálních problémů si ovšem uživatelé také mohou sami. Nejsou žádnou výjimkou případy, kdy v bujaré náladě uživatelé umísťují do prostředí Facebooku fotografie, na kterých by se po vystřízlivění nejraději neviděli, ale to už bývá zpravidla pozdě. A tak ať už jsou důvody jakékoliv, mohou nastat případy, kdy uživatelé potřebují svůj profil smazat.

Nicméně mohou často narazit na to, že trvale smazat profil není zas až tak jednoduché. Přinášíme pár rad, jak na to.

Nejprve je dobré se rozhodnout, zda chcete svůj profil pouze deaktivovat, nebo úplně smazat. Deaktivace znamená, že váš účet bude „zneviditelněn“, nebude se zobrazovat vašim přátelům ani nebude možno ho vyhledat ve vyhledávačích. Veškerá data, fotografie, skupiny atd. však zůstávají na serveru Facebooku k dispozici a pokud se rozhodnete po čase účet znovu aktivovat, bude to možné. Deaktivace účtu se dělá poměrně jednoduše. V Nastavení účtu kliknete na záložku (druhou shora) Zabezpečení a dole rozkliknete odkaz Deaktivujte svůj účet. Pokud chcete někdy v budoucnu svůj účet opět aktivovat, přihlásíte se normálně pod svým e-mailem a heslem a účet si znovu plně aktivujete.

Pokud se rozhodnete účet úplně a definitivně smazat, není to tak jednoduché, musíte splnit několik kroků. Nejprve je asi dobré si stáhnout ze svého účtu kopie informací (jedná se o vaše ID, fotky, zprávy, chat, přátelé, ale i reklamy, šťouchnutí atd.). To se dělá tak, že kliknete na Nastavení a na první kartě Obecné dole kliknete na Stáhněte si soubor se svými daty.

Pak pokročíme k samotnému smazání profilu. Nejlépe je kliknout zcela dole na stránce Facebooku vpravo na odkaz Nápověda. Dále pak kliknete na Správa účtu (třetí odshora v levém menu) a dále na Deaktivace, odstranění a zvěčnění účtu (čtvrté odshora v levém menu).

Dále na této stránce v článku Jak mohu svůj účet trvale odstranit na odkaz vyplňte tento formulář na konci druhého odstavce. V kartě, která vám vyskočí kliknete na Odstranit. Na další kartě musíte vyplnit své heslo a opsat text v rámečku. Objeví se upozornění, že během 14 dní bude váš účet trvale odstraněn, pokud se během této doby nepřihlásíte na Facebook pod tímto účtem.

Pozor: za přihlášení se pokládá i to, pokud použijete některou ze služeb, se kterou je Facebook spojen (např. Jízdomat, některé slevové servery atd.) Pokud to nevydržíte a během těchto 14 dní se na Facebook přihlásíte, musíte opět zadat smazání účtu a celý proces nastává znovu, běží nových 14 dní. Je dobré vědět, že i pokud si profil zcela smažete, zůstanou na serveru Facebooku vaše jméno, fotografie a např. třeba propojení na tzv. facebook conect, tedy stránky, které s facebookem souvisí.

Translation

Registrace odběru novinek probíhá na našem mateřském webu NCBI.CZ

Videa

Příští akce

Žádné události
DMC Firewall is a Joomla Security extension!